Jutri zjutraj naj bi najbolj snežilo na območju primorske avtoceste

V Družbi za avtoceste v RS (Dars) so v pripravljenosti glede na napovedano poslabšanje vremena. V ponedeljek zjutraj je namreč ponekod napovedano sneženje do nižin z močnim vetrom in burjo. Voznike, predvsem tiste, ki se bodo v ponedeljek odpravili na primorsko avtocesto, opozarjajo na nujnost zimskih pnevmatik in na možne težave na cestah.

Fotografija je simbolična. Foto: Maja Pertič Gombač
Fotografija je simbolična. Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA > Glede na trenutno vremensko napoved, ki kaže na obilnejše padavine prav v ponedeljkovih jutranjih urah, ko je na vseh cestah povečan promet, je danes potekal usklajevalni sestanek vseh pristojnih služb znotraj Darsa.

Kot je po sestanku povedal Marjan Koler z Darsa, bo po trenutni vremenski napovedi v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah začelo snežiti predvsem na območju primorske avtoceste med Logatcem in Senožečami, kjer je pričakovati tudi močnejše sunke burje. Zato v Darsu pozivajo voznike, naj se v ponedeljek zjutraj v nobenem primeru ne odpravljajo na pot brez zimskih pnevmatik na vozilih.

Darsovi vzdrževalci primorske avtoceste bodo nočno dežurstvo začeli drevi od 18.30 v polni zasedbi in z vso razpoložljivo strojno mehanizacijo.

Že ponoči bodo preventivno posipali avtocesto, vendar se ob morebitnem padcu temperature in obilnejših padavinah sneg lahko začne oprijemati cestišča. V tem primeru bosta v ponedeljek zjutraj kritična predvsem območje Golega vrha na odseku avtoceste Senožeče-Razdrto in območje delovne zapore med Postojno in Uncem. Tam je zato moč pričakovati, da bo promet urejen zgolj po enem pasu v vsako smer, je opozoril Koler.

Na slovenskih avtocestah je že sicer ob ponedeljkih povečan promet in so posledično zastoji pogostejši, zato naj vozniki v ponedeljek zjutraj in dopoldne računajo na še daljši čas potovanja, še pred potjo pa naj se pozanimajo o razmerah in stanju na cestah, je poudaril Koler.

Po napovedih Agencije RS za okolje se bodo ponoči padavine okrepile in od zahoda zajele vso Slovenijo. Do ponedeljkovega jutra se bo meja sneženja marsikje v notranjosti države spustila do nižin. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja s sunki od 100 do približno 140 kilometrov na uro.

STA


Najbolj brano