Jutri z vami prenovljena Sobota

Jutri med bralce prihaja prenovljena priloga Sobota - z novimi vsebinami, ki smo jih vpeljali na željo bralcev, a tudi polepšana z novo grafično podobo. “Letos obeležujemo 20 let izdajanja Sobote in 70 let družbe Primorske novice. Jubilejno leto je pravi čas za prenovo časopisa,” pravi direktor Primorskih novic Rok Hladnik.

Nova Sobota že nastaja. Na fotografiji oblikovalka Ajda Bevc, 
odgovorni urednik Antiša Korljan, direktor Primorskih novic 
Rok Hladnik in vodja tehničnega oddelka Milan Glavina   (z 
desne). Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Nova Sobota že nastaja. Na fotografiji oblikovalka Ajda Bevc, odgovorni urednik Antiša Korljan, direktor Primorskih novic Rok Hladnik in vodja tehničnega oddelka Milan Glavina (z desne). Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PRIMORSKA > “Upoštevali smo želje naših bralcev po novih vsebinah; opravili smo raziskave med bralci, anketirali pa smo jih tudi na dnevih odprtih vrat Primorskih novic v Kopru in Novi Gorici. Za vse nove predloge, ideje in pripombe se vsem bralcem že vnaprej zahvaljujemo. Verjamemo, da bodo prenovljeno Soboto z veseljem prebirali,” pravi Rok Hladnik. Bistvo priloge Sobota so zgodbe in ljudje. Že znanim rubrikam smo dodali še zapise o urejanju doma, o najnovejših modnih smernicah, nasvete za boljše počutje in življenje ter še kaj.

“Prepričan sem, da bodo bralci vsebinsko in likovno prenovljeno Soboto sprejeli pozitivno. Spremembe so nekaj, kar je v dinamični dejavnosti, kakršna medijska je, stalnica. Tudi vizualna krajina se ves čas spreminja, ne da bi se mi tega pravzaprav močno zavedali. Da je tako, nas lahko prepriča pogled na časopise in revije - pa tudi oglase, logotipe podjetij in vse ostalo, kar nas vidnega obdaja - izpred desetih let in danes. Zato smo se odločili, da Soboto posodobimo, kar bo prvi korak pri posodobitvi celotnega časopisa. Načini branja, konzumiranja informacij in njihovega predstavljanja so se v zadnjih letih korenito spremenili, zato se moramo temu prilagajati tudi časopisi,” poudarja odgovorni urednik Primorskih novic Antiša Korljan.

“Sobota je bila pred domala dvema desetletjema prvi korak naše hiše k dnevnemu izhajanju. Tudi zdaj je sobotna izdaja v prvi vrsti sprememb, s katerimi se prilagajamo sodobnim časom, v katerih imajo časopisi kljub drugačnim napovedim še vedno krog zvestih bralcev,” pravi urednik Sobote Sašo Dravinec.

Posodobitev je pripravila grafična oblikovalka Ajda Bevc: “Poleg novih vsebin dodajamo tudi nove sloge in elemente, ki bodo pripomogli k večji razgibanosti časopisa. Novosti se opirajo na obstoječo podobo časopisa, vendar mu ob tem prinašajo tudi sodobnejši karakter. Več prostora namenjamo fotografijam, določene vsebine pa izpostavljamo na drugačen, bolj čist način, ki pripomore k lažjemu branju. Ker se časopis in njegove vsebine skozi čas spreminjajo, bomo tem spremembam dosledno sledili tudi z novo podobo.” NR


Najbolj brano