Jutri popoldne bo zapihala burja

Danes bo večinoma oblačno, le v vzhodnih krajih še delno jasno. V zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje.

Jutri popoldne bo na Primorskem zapihala burja. Foto: Leo Caharija
Jutri popoldne bo na Primorskem zapihala burja. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Jutri bo oblačno s padavinami, vmes bo tudi zagrmelo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo popoldne marsikje spustila do nižin. Na Primorskem bo popoldne začela pihati zmerna burja, drugod pa vzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 14, popoldne pa se bodo temperature spustile na 0 do 5, ob morju 8 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sprva oblačno. Dopoldne bodo padavine ponehale tudi v južni polovici Slovenije. Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi snežne. Na Primorskem bo pihala burja, ki bo čez dan oslabela. V ponedeljek bo suho in hladno, z meglo po nižinah.

Nad severovzhodno Evropo je obsežno ciklonsko območje z izrazito hladno fronto, ki sega od Baltika, preko Ukrajine in srednje Evrope do zahodne Francije. Z jugozahodnikom k nam priteka še vedno dokaj topel in bolj vlažen zrak.

Danes bo v krajih vzhodno od nas še delno jasno, drugod bo večinoma oblačno, predvsem v Gorskem Kotarju in v alpskem svetu Furlanije bo občasno rahlo deževalo. Jutri bo hladna fronta zajela vse sosednje pokrajine. Sprva bo deževalo, ob močnejših padavinah pa bo snežilo do nižin. Popoldne bo zapihala zmerna do močna burja.

Vremenska obremenitev se bo hitro krepila. Vremenski vpliv bo že kmalu čez dan močno obremenilen in veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo lahko kazale kot nerazpoloženost, potrtost, razdražljivost, notranji nemir, hitrejši pojav utrujenosti. Okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki, pojavljale se bodo težave z zbranostjo, glavoboli in migrene bodo pogostejši. Spanje v noči na soboto bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.

STA


Najbolj brano