Jutri na Primorskem sonce in močna burja

Ponoči bo oblačno, predvsem ponekod na jugu države se bodo še pojavljale občasne padavine. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na severu do -4, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Fotografija je simbolična. Foto: Dragan Sinožič
Fotografija je simbolična. Foto: Dragan Sinožič

LJUBLJANA > V torek bo sprva oblačno, ponekod na jugovzhodu bo dopoldne občasno še rahlo snežilo ali deževalo. Čez dan se bo predvsem na zahodu delno zjasnilo. V vzhodnih krajih bo še pihal okrepljen severni do severovzhodni veter, ki bo popoldne oslabel, na Primorskem pa bo pihala zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Na Primorskem bo pihala močna burja z najmočnejšimi sunki med 100 in 140 kilometrov na uro.

Obeti: V sredo bo na jugovzhodu pretežno oblačno, drugod pa delno jasno z zmerno oblačnostjo. V četrtek bo na Primorskem sončno, drugod pa večinoma oblačno. Na Primorskem bo v sredo še pihala zmerna do močna burja, ki bo v četrtek postopno slabela.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je ciklon, hladna fronta se je premaknila nad Balkan. Nad naše kraje v nižjih zračnih plasteh od severa doteka hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V torek bo v krajih severno od nas delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugod bo pretežno oblačno, na Hrvaškem bo občasno deževalo, malo višje pa snežilo. Ob Jadranu bo pihala močna burja. Vetrovno bo tudi v vzhodni Avstriji, na Madžarskem in v notranjosti Hrvaške.

STA


Najbolj brano