Jutri dež in sneg

Danes bo pretežno oblačno. Popoldne in zvečer se bo prehodno delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 8 stopinj Celzija. Jutri zjutraj bo ponekod v osrednji in severni Sloveniji še delno jasno, drugod bo večinoma oblačno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri popoldne in zvečer se bodo padavine od jugozahoda 
razširile na večji del Slovenije.  Foto: Leo Caharija
Jutri popoldne in zvečer se bodo padavine od jugozahoda razširile na večji del Slovenije.  Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Popoldne in zvečer se bodo padavine od jugozahoda razširile na večji del Slovenije, po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od - 5 do - 1, ob morju okoli 1, najvišje dnevne od - 2 do 3, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

V nedeljo sredi dneva bodo padavine povsod ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala burja, tam se bo popoldne prehodno delno zjasnilo. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne bo v zahodni Sloveniji spet pričelo snežiti, ob morju pa deževati.

Nad zahodno Evropo je ciklonsko območje z vremensko fronto. Drugo ciklonsko območje pa se poglablja nad zahodnim Sredozemljem in se bliža Italiji. Ob koncu tedna bo vplivalo na vreme pri nas.

Danes bo sprva pretežno oblačno, v Alpah bodo rahle padavine. Popoldne se bo od severozahoda prehodno jasnilo. Jutri čez dan bo v krajih zahodno in južno od nas pričelo deževati, v notranjosti pa snežiti. V krajih severno od nas bo večinoma suho.

Zmerna vremenska obremenitev bo zjutraj ali dopoldne oslabela in ponehala. Spanje najbolj občutljivih bo moteno. Priporočajo večjo previdnost.

STA


Najbolj brano