Jutranje temperature marsikje pod ničlo

Zaradi vpliva polarnega zraka je bilo današnje jutro po Sloveniji zelo mrzlo. Najnižje izmerjene temperature ob 8. uri so bile na Kredarici minus 8,6 stopinje Celzija in na Babnem polju minus 6,5 stopinje. Tako mrzlo jutro v začetku oktobra ni prav pogosto, ni pa bilo rekordno mrzlo za ta čas, je STA dejal meteorolog Brane Gregorčič.

Fotografija je simbolična. Foto: Marica Uršič Zupan
Fotografija je simbolična. Foto: Marica Uršič Zupan

LJUBLJANA > Ob 8. uri so v Ratečah namerili minus 4,6 stopinje Celzija, okoli minus tri stopinje je bilo v Kočevju, Postojni in Slovenj Gradcu, v Ljubljani je bilo ob 8. uri 0,9 stopinje Celzija.

Če bi takšne temperature izmerili konec septembra, bi to marsikje pomenilo blizu rekorda za konec septembra, medtem ko so rekordi v začetku oktobra še nižji, je dejal Gregorčič iz Agencije RS za okolje.

V petek zjutraj ne bo več tako mrzlo, kot je bilo davi. Vseeno pa lahko še kje temperatura pade pod ničlo, a bo v povprečju od ene do tri stopinje topleje, kot je bilo danes zjutraj, napoveduje meteorolog.

Prihodnje dni se bo nad Srednjo Evropo še zadrževal razmeroma hladen in vlažen zrak, tako da bo vreme bolj spremenljivo. Ne bo pa več toliko jasnih noči, kot jih je bilo v tem tednu, kar posledično pomeni, da prihodnje dni ne bo več tako mrzlih juter, kot je bilo današnje.

Gregorčič še pravi, da bo verjetno druga polovica oktobra prinesla nekoliko višje temperature kot prva.

STA


Najbolj brano