Jelušičeva zavrača namige, da naj bi nasledila Vebra

Nekdanja ministrica za obrambo Ljubica Jelušič je sporočila, da so namigi nekaterih o tem, da bi utegnila naslediti aktualnega obrambnega ministra Janka Vebra, "čista in popolna laž". Kot poudarja, s tem nima nič. "Lahko pa v živo opazujem medijsko konstrukcijo realnosti," je navedla Jelušičeva.

Nekdanja ministrica za obrambo Ljubica Jelušič je sporočila, 
da so namigi nekaterih o tem, da bi utegnila naslediti 
aktualnega obrambnega ministra Janka Vebra, "čista in 
popolna laž". Foto: STA
Nekdanja ministrica za obrambo Ljubica Jelušič je sporočila, da so namigi nekaterih o tem, da bi utegnila naslediti aktualnega obrambnega ministra Janka Vebra, "čista in popolna laž". Foto: STA

LJUBLJANA > Potem ko je premier Miro Cerar državnemu zboru predlagal razrešitev ministra Vebra, so se v mediji pojavili številni namigi, da bi ga utegnila naslediti nekdanja obrambna ministrica Ljubica Jelušič, ki je resor vodila v času premierja Boruta Pahorja. Prav tako je Jelušičevo v kontekstu pozivov k Vebrovemu odstopu kot njegovo morebitno naslednico večkrat omenjal predsednik Desus Karl Erjavec.

Cerar Vebru očita objektivno odgovornost za nezakonito, nepravilno in nepregledno delovanje obveščevalno-varnostne službe (OVS) ministrstva za obrambo. Veber vztraja na ministrskem položaju, saj ima, kot pravi, čisto vest. Pri tem ga v celoti podpira vodstvo SD, tudi v Desus ne nameravajo podpreti njegove razrešitve.

STA


Najbolj brano