Jazbec napovedal odstop z mesta predsednika uprave SDH

“Ob vsem tem dogajanju in današnjih blokadah delovanja Luke Koper sem se odločil, da se bom z nadzornim svetom SDH dogovoril za sporazumen odhod iz uprave SDH,” je danes sporočil Marko Jazbec.

Marko Jazbec Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Marko Jazbec Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Obvestilo o njegovem odstopu je prišlo tik pred začetkom skupščine Luke Koper, na kateri naj bi po predlogu SDH zamenjali tri nadzornike Luke Koper na čelu s prvo nadzornico Alenko Žnidaršič Kranjc. To točko so umaknili z dnevnega reda, hkrati pa je iz SDH prišla izjava predsednika uprave.

“Poudarjam, da je bila odločitev o zamenjavi treh nadzornikov sprejeta strokovno in odgovorno, kar je s svojim sklepom potrdil tudi NS SDH. Vendar pa sem se ob vsem tem dogajanju in današnjih blokadah delovanja Luke Koper odločil, da se bom z NS SDH dogovoril za sporazumen odhod iz uprave SDH,” je zapisal Marko Jazbec in poudaril, da gre za “načelnost in zvestobo vrednotam, v katere trdno verjamem in na podlagi katerih delujem”.

Dodal je še, da upa, da bo tistemu, ki bo vodil SDH, uspelo te vrednote uveljavljati še naprej. Ob tem pa si želi, “da bo SDH uspelo zagotoviti, da politika in zasebni interesi ne bodo prevladovali v Luki Koper”.

Spletno uredništvo


Najbolj brano