Janšev sin asistent Šulinove v Bruslju

Evropska poslanka iz vrst SDS Patricija Šulin si je za asistenta v Bruslju izbrala sina Janeza Janše Žana. Na spletnih straneh, niti na uradnem portalu evropskega parlamenta pa ta ni naveden. Razlog naj bi bila njegova ogroženost, ker je sin “političnega zapornika,” piše današnji Dnevnik.

Evropska poslanka iz vrst SDS Patricija Šulin si je za asistenta v Bruslju izbrala sina Janeza Janše Žana. Foto: STA
Evropska poslanka iz vrst SDS Patricija Šulin si je za asistenta v Bruslju izbrala sina Janeza Janše Žana. Foto: STA

BRUSELJ > Partnerica Žana Janše Maja Mikanec je prav tako asistentka, in sicer pri poslanki iz vrst SDS Romani Tomc. Mikančeva je navedena na portalu evropskega parlamenta in na spletnih straneh Tomčeve. Zakaj Žan Janša ni naveden na omenjenih spletnih straneh? Po pisanju Dnevnika naj bi to zahteval on sam, in sicer z obrazložitvijo, da je sin političnega zapornika, zaradi česar bi lahko bil ogrožen on in evropski parlament.

Iz pisarne Šulinove so za MMC odgovorili, da za evroposlanko delajo asistenti, ki so strokovno kvalificirani in ki ustrezajo vsem pravnoformalnim zahtevam Evropskega parlamenta. "Obenem poudarjamo, da je izbor najožjih sodelavcev poslancev v Evropskem parlamentu diskrecijska pravica poslancev," so pojasnili. Tako je tudi z Janševim sinom, ki ima po njihovih zagotovilih vse potrebne kvalifikacije in izpolnjuje vse zahteve Evropskega parlamenta za delo asistenta. Katere to so, niso pojasnili za MMC. Tudi Šulinova je z njegovim delom zelo zadovoljna in uživa njeno polno zaupanje, so dodali in pri tem še pripisali, da postopek objave njegovega imena na spletni strani Evropskega parlamenta še poteka.

Po informacijah Dnevnika naj bi sin Janeza Janše imel zgolj srednješolsko izobrazbo, v preteklosti naj bi bil zaposlen v grosupeljski igralnici, pred odhodom v Bruselj pa naj bi delal na bencinski črpalki.

Bruseljske asistentske plače se gibljejo od slabih 2000 evrov pa do več kot trikrat toliko. Evropski poslanci imajo za svoje asistente na voljo 21.209 evrov na mesec, še piše Dnevnik.

NR


Najbolj brano