Janša se sprašuje, kaj je s preiskavo premoženja drugih funkcionarjev

Po odločitvi Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki je sklenila nadaljevati nadzor nad premoženjskim stanjem predsednika SDS Janeza Janše, se ta na družbenem omrežju twitter sprašuje, kaj je s preiskavo premoženja nekaterih drugih funkcionarjev.

Po odločitvi Komisije za preprečevanje korupcije, ki je sklenila nadaljevati nadzor nad premoženjskim stanjem Janeza Janše, se ta na twitterju sprašuje, kaj je s preiskavo premoženja nekaterih drugih funkcionarjev. Foto: Robert Balen
Po odločitvi Komisije za preprečevanje korupcije, ki je sklenila nadaljevati nadzor nad premoženjskim stanjem Janeza Janše, se ta na twitterju sprašuje, kaj je s preiskavo premoženja nekaterih drugih funkcionarjev. Foto: Robert Balen

LJUBLJANA > Pravosodni minister in nekdanji predsednik KPK Goran Klemenčič pa odločitve ne želi komentirati.

“Hmm, kaj pa preiskava premoženja Mira Cerarja pa ministra Klemenčiča pa ministrice za šolstvo ...,” je Janez Janša na twitterju zapisal v odgovor na odločitev KPK. Oglasil se je tudi vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, ki opozarja, da je “trajno in sistematično ukvarjanje institucij z Janezom Janšo zapovedano. Je tudi predpogoj za karierno napredovanje aparatčikov”.

Nekdanji predsednik KPK Klemenčič odločitve novega senata ne želi komentirati. So pa vsi trije nekdanji člani senata KPK že pred časom v skupnem sporočilu navedli, da lahko sedanji senat postopke ponovi.

Senat Komisije za preprečevanje korupcije je namreč sklenil nadaljevati nadzor nad premoženjskim stanjem predsednika SDS Janeza Janše, je na današnji novinarski konferenci sporočil predsednik komisije Boris Štefanec. Vrhovno sodišče je namreč odpravilo zaključno poročilo o premoženjskem stanju predsednikov političnih strank v delu, ki se nanaša na Janšo. To poročilo je sprožilo tudi padec druge Janševe vlade.

STA


Najbolj brano