Janša po Brglezovih besedah že na poti v parlament

Predsednik DZ Milan Brglez je pojasnil, da je prvak SDS Janez Janša, ki se po odločitvi ustavnega sodišča vsaj začasno vrača v poslanske klopi, že na poti v DZ.

Predsednik DZ Milan Brglez je pojasnil, da je prvak SDS Janez Janša, ki se po odločitvi ustavnega sodišča vsaj začasno vrača v poslanske klopi, že na poti v DZ Foto: STA
Predsednik DZ Milan Brglez je pojasnil, da je prvak SDS Janez Janša, ki se po odločitvi ustavnega sodišča vsaj začasno vrača v poslanske klopi, že na poti v DZ Foto: STA

LJUBLJANA > S prevzemanjem politične odgovornosti, ki jo vidi v odgovornosti do volivcev in do vsaj 46 poslancev, pa bo Milan Brglez počakal na dokončno odločitev ustavnega sodišča, je povedal novinarjem.

Brglez ob tem izpostavlja, da se iz odločitve vidi, da gre za kompleksno zadevo ter tako ni čudno, da so imeli tudi v DZ določene težave s tem. Zadovoljen je tudi, da je ustavno sodišče vzelo v presojo zakon o poslancih, ki je po Brglezovih besedah tudi osnova, na kateri je bila odločitev DZ o prenehanju mandata Janeza Janše sprejeta.

“Vse to govori o tem, da stvari niso preproste in se tudi ustavni sodniki niso mogli o vseh zadevah, ki so relevantne za to odločanje, odločiti,” je dejal. Po njegovih besedah je pomembno, da je od tega trenutka naprej oziroma od trenutka, ko sta on kot predsednik DZ in Državna volilna komisija prejela odločitev ustavnega sodišča, mandat Janši vrnjen in se bo zato danes pojavil v DZ. To bo po Brglezovem mnenju povzročilo nekaj tehničnih težav in bo treba zaradi tega najverjetneje nekoliko prekiniti sejo DZ. Janša je že na poti v DZ, je novinarjem pojasnil Brglez.

STA


Najbolj brano