Janša osnutka poročila KPK ni prevzel

Predsednik SDS Janez Janša v petnajstdnevnem roku ni prevzel osnutka poročila o premoženjskem stanju, ki mu ga je 26. maja poslala Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Zdaj ima sedem dni časa, da odgovori, saj se šteje, da mu je bil osnutek vročen.

Predsednik SDS Janez Janša v petnajstdnevnem roku ni 
prevzel osnutka poročila o premoženjskem stanju, ki mu ga je 
26. maja poslala Komisija za preprečevanje korupcije.
Predsednik SDS Janez Janša v petnajstdnevnem roku ni prevzel osnutka poročila o premoženjskem stanju, ki mu ga je 26. maja poslala Komisija za preprečevanje korupcije. 

LJUBLJANA > Vrhovno sodišče je na začetku marca letos odpravilo poročilo o nadzoru premoženjskega stanja Janeza Janše, ki ga je pripravil prejšnji senat KPK, ker se Janša o njem ni mogel izreči. Tedaj je predsednik komisije Boris Štefanec napovedal, da bodo ponovno pregledali njegovo premoženjsko stanje, in pojasnil, da bo senat dokumente pregledal in ugotovil, ali obstajajo kakršna koli neskladja ter jih poskušal odpraviti, morda tudi s pomočjo zavezanca, piše današnje Delo.

Vendar pa je KPK pristojna za pregledovanje premoženjskega stanja funkcionarjev le za zadnjih deset let, kar pomeni, da bodo morali listine, ki segajo v čas pred marcem 2005, izločiti.

KPK je pri Janši ugotovila večkratno kršitev zakonske obveznosti poročanja o premoženjskem stanju glede razpolaganja z gotovino, lastništva nepremičnin, lastništva premičnin ter prevzemanja jamstev in poroštev. Hkrati so ugotovili tudi, da se je Janši premoženje glede na uradno ugotovljene vire dohodkov in premoženja v nadzorovanem obdobju nesorazmerno in nepojasnjeno povečalo za najmanj 210.000 evrov.

STA


Najbolj brano