Janković bo za župana kandidiral četrtič

Dosedanji ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci pričakovano potrdil, da se vnovič podaja v boj za županovanje glavnemu mestu. Kandidiral bo z Listo Zorana Jankovića, ki je po njegovih besedah v zadnjih mandatih nosila odločilno vlogo pri razvoju Ljubljane.

Dosedanji ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci pričakovano potrdil, da se vnovič podaja v boj za županovanje glavnemu mestu Foto: STA
Dosedanji ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji novinarski konferenci pričakovano potrdil, da se vnovič podaja v boj za županovanje glavnemu mestu Foto: STA

LJUBLJANA > Za kandidaturo se je odločil predvsem zaradi toplih odnosov z Ljubljančani in sodelavci. Zaveda se sicer, da je zahteven šef, ki veliko hoče, a kot dodaja, ima najboljšo ekipo.

Poudaril je, da so v osmih letih naredili več kot 1500 projektov, če ga bodo izvolili, pa lahko Ljubljančani enak način dela pričakujejo še naprej.

Janković bo za ljubljanskega župana kandidiral četrtič. Prvič je na županskih volitvah zmagal leta 2006, za župana pa je bil ponovno izvoljen leta 2010, ko je v prvem krogu dobil slabih 65 odstotkov glasov. Decembra 2011 je bil izvoljen za poslanca v DZ in je moral zapustiti županski stolček, marca 2012 pa je bil za župana ponovno izvoljen na nadomestnih volitvah.

Kandidature za ljubljansko župansko mesto so do sedaj poleg Jankovića napovedali ljubljanski mestni svetnik Miha Jazbinšek, predsednik SNS Zmago Jelinčič, direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič ter podjetnica Martina Valenčič.

STA


Najbolj brano