Janković: Ikea potrdila prihod v Ljubljano

Upravni odbor Ikee je decembra potrdil projekt izgradnje centra v Ljubljani, ta mesec bodo kupili zemljišče, je na novinarski konferenci na temo Zelene prestolnice Evrope danes dejal župan Zoran Janković. "Postajamo zanimivi za največje vlagatelje," je poudaril.

Upravni odbor Ikee je decembra potrdil projekt izgradnje centra v Ljubljani, ta mesec bodo kupili zemljišče, je na novinarski konferenci na temo Zelene prestolnice Evrope danes dejal župan Zoran Janković. Foto: Borut Živulović/Bobo
Upravni odbor Ikee je decembra potrdil projekt izgradnje centra v Ljubljani, ta mesec bodo kupili zemljišče, je na novinarski konferenci na temo Zelene prestolnice Evrope danes dejal župan Zoran Janković. Foto: Borut Živulović/Bobo

LJUBLJANA > Ikea je septembra 2014 z Mestno občino Ljubljana podpisala memorandum za izgradnjo trgovine v Ljubljani. Družba Triglav Upravljanje nepremičnin, odvisna družba Zavarovalnice Triglav, pa je marca lani s švedskim pohištvenim velikanom sklenila predpogodbo o prodaji zemljišča na območju ljubljanskega BTC.

"Skozi plan smo sledili idejam v bistvu stroke, ker to lahko storimo, če vedo, kaj želijo in so pravi čas podali svoje pripombe," je povedal Janković, ki je dodal, da se je z Ikeo pogovarjal devet let. BTC sedaj letno našteje 21 milijonov kupcev, z Ikeo pa naj bi se to število povzpelo na 30 milijonov.

Janković je spomnil tudi na začetek gradnje hotela Intercontinental Ljubljana, prvi hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani, ki ga gradi srbski holding Delta. Med večjimi investicijami bi bila lahko tudi investicija Slovenskih železnic in Mercatorja v logistični terminal na Letališki cesti, pojavljajo pa se tudi interesenti za lokacijo Šumi, in sicer za hotel s šestimi zvezdicami, je še naštel župan.

STA


Najbolj brano