Iztok Mirošič bo novi državni sekretar na MZZ

Vlada je danes podprla predlog, da se dolgoletnega slovenskega diplomata Iztoka Mirošiča imenuje za novega državnega sekretarja na zunanjem ministrstvu. Položaj bo prevzel 1. junija, so po današnji seji sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Vlada je danes podprla predlog, da se dolgoletnega slovenskega diplomata Iztoka Mirošiča imenuje za novega 
državnega sekretarja na zunanjem ministrstvu. Foto: STA
Vlada je danes podprla predlog, da se dolgoletnega slovenskega diplomata Iztoka Mirošiča imenuje za novega državnega sekretarja na zunanjem ministrstvu. Foto: STA

LJUBLJANA > Mirošič bo na predlog zunanjega ministra Karla Erjavca na položaju zamenjal Sanjo Štiglic, ki bo po za zdaj še neuradnih informacijah odšla za novo slovensko veleposlanico na Nizozemskem, kjer bo zamenjala Romana Kirna. Vlada je danes sicer sprejela tudi razrešitev Štigličeve s položaja državne sekretarke s koncem maja.

Vlada je poleg tega danes sprejela odločitev o razrešitvi slovenske generalne konzulke v Trstu Ingrid Sergaš s 30. junijem. Predvidoma jo bo zamenjal Vojko Volk, sicer nekdanji slovenski veleposlanik v Zagrebu. Sergaševa je bila sicer na položaj generalne konzulke imenovana 3. oktobra 2013.

STA


Najbolj brano