Izteka se razpis za generalnega direktorja ZZZS

V ponedeljek opoldne se izteče rok za prijavo na razpis za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Sedanji generalni direktor Samo Fakin je po preverjanju podpore znotraj interesnih skupin v skupščini ZZZS sklenil znova kandidirati za to mesto. Koliko je prijavljenih, bo znano šele konec meseca.

Sedanji generalni direktor Samo Fakin je po preverjanju podpore znotraj interesnih skupin v skupščini ZZZS sklenil znova kandidirati za to mesto.
Sedanji generalni direktor Samo Fakin je po preverjanju podpore znotraj interesnih skupin v skupščini ZZZS sklenil znova kandidirati za to mesto. 

LJUBLJANA > Štiriletni mandat generalnemu direktorju ZZZS Samu Fakinu poteče 15. maja prihodnje leto. Upravni odbor ZZZS se bo predvidoma 23. decembra seznanil s poročilom razpisne komisije in na tej podlagi določil kandidate, s katerimi bodo opravljeni razgovori, pojasnjujejo na ZZZS.

Upravni odbor bo opravil razgovore s kandidati in se seznanil s predstavitvijo njihovih programov predvidoma sredi januarja prihodnje leto, nato pa svoj predlog, katerega izmed kandidatov imenovati, posredoval skupščini zavoda. Skupščina na prvi naslednji seji po prejemu predloga upravnega odbora odloči o kandidatu. Če skupščina predlaganega kandidata podpre, mora soglasje k njegovemu imenovanju dati še državni zbor.

Fakin, zdravnik, ki je v preteklosti vodil Splošno bolnišnico Celje, je bil na čelo ZZZS imenovan leta 2007. Nasledil je Boruta Miklavčiča, ki je bil kasneje generalni sekretar Rdečega križa, nekaj časa tudi minister za zdravje v vladi Boruta Pahorja. Če bo zopet izbran za generalnega direktorja, bo to zanj že tretji mandat na čelu javne zdravstvene zavarovalnice.

STA


Najbolj brano