Izpad iz proračuna zaradi stavke policistov ocenjen na 3,5 milijona evrov

Stavka policistov po ugotovitvah stavkovnega odbora policijskih sindikatov poteka po pričakovanjih. Od vladne strani še pričakujejo simulacije in izračune glede odprave plačnih anomalij, za zdaj bodo obdržali raven stavkovnih aktivnosti. Izpad iz proračuna zaradi stavke ocenjujejo na 3,5 milijona evrov.

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj 
Uroševič Foto: STA
Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič Foto: STA

LJUBLJANA > V izjavi za medije po današnji seji stavkovnega odbora policijskih sindikatov je predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič izjavil, da stavka poteka po pričakovanjih, zaposleni v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve opravljajo vse naloge, ki jih v skladu z zakonom morajo.

Policisti do začetka prihodnjega tedna od vladne strani pričakujejo obljubljene simulacije in izračune glede odprave plačnih anomalij. Do takrat bodo obdržali raven stavkovnih aktivnosti, je napovedal Uroševič, ki sicer ne izključuje zaostritve stavke.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič je pojasnil, da natančnih izračunov o tem, kolikšen je zaradi stavke izpad denarja iz proračuna, ker opravljajo samo z zakonom opredeljene naloge v okviru stavke, nimajo, po ocenah pa je ta okoli 3,5 milijona evrov.

Policisti, ki stavkajo od 18. novembra, med drugim zahtevajo uresničitev zavez, ki so jim jih dale že prejšnje vlade v različnih dogovorih in stavkovnih sporazumih, med katerimi je povečanje plač za 35 odstotkov in izplačilo presežnih ur. Prav tako zahtevajo, da se policistom zagotovi delovno in zaščitno opremo, ki jim bo omogočala varno delo.

STA


Najbolj brano