Iz Hrvaške minulo noč manj migrantov kot v preteklih dneh

Danes okoli 7. ure je iz Dobove proti Jesenicam v spremstvu policistov odpeljal vlak s 450 tujci. V torek je v Slovenijo prispelo občutno manj migrantov kot minule dni, ugotavljajo na Policijski upravi Novo mesto, in sicer okoli 4300, medtem ko se je prejšnje dni ta številka gibala okoli 7000.

Iz Hrvaške je minulo noč v Slovenijo prispelo manj migrantov 
kot v preteklih dneh. Foto: Leo Caharija
Iz Hrvaške je minulo noč v Slovenijo prispelo manj migrantov kot v preteklih dneh. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Ponoči je nekaj po 22.30 na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova v spremstvu hrvaških policistov pripeljal vlak s 1044 migranti. Po opravljenih postopkih in oskrbi so tujci nadaljevali pot proti Jesenicam in Vrhniki. Še en vlak naj bi v Dobovo pripeljal danes zjutraj, na njem pa je 1050 migrantov.

V torek so v Dobovo pripeli štirje vlaki z nekaj manj kot 4300 tujci. Gre za občutno manjše število kot v preteklih dnevih, ko je mejo v Posavju v povprečju prečkalo mejo več kot 7100 tujcev dnevno, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

1320 migrantov, ki so jih v torek pripeljali iz Hrvaške na mednarodni mejni prehod v Petišovce s 23 avtobusi, je bilo evidentiranih v sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi, zvečer in ponoči pa so bili migranti nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

Hrvaški varnostni organi so napovedali, da bo danes zjutraj iz Hrvaške v Petišovce prispelo okrog 550 migrantov z desetimi avtobusi. Postopek evidentiranja teh tujcev bo po napovedi Policijske uprave Murska Sobota potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in v Dolgi vasi.

V nastanitvenem centru v Lendavi trenutno ni migrantov.

V nastanitvenem centru v Celju je bilo ponoči nameščenih 498 migrantov, ki so jih v Celje z avtobusi pripeljali iz Dobovca, so sporočili iz Policijske uprave Celje. Danes jih bodo v dopoldanskih urah odpeljali na Šentilj. Okoli pol dveh zjutraj je v Dobovec prispela še skupina 307 migrantov, ki so jih po končanem evidentiranju v zgodnjih jutranjih urah odpeljali v nastanitveni center na Šentilj. V dopoldanskih urah na mejnem prehodu Dobovec pričakujejo še pet avtobusov z migranti.

STA


Najbolj brano