Isti zdravnik naj bi evtanaziral več bolnikov

Zdravnik, ki ga sumijo, da je decembra lani z evtanazijo skrajšal življenje 83-letnemu bolniku na intenzivnem oddelku nevrološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, naj bi po poročanju TV Slovenija neuradno že pred tem evtaniziral vsaj še tri bolnike, zato so kriminalistično preiskavo razširili.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > TV Slovenija je ob tem poročala, da naj bi omenjeni zdravnik tudi sodelavcem zaupal, da je nekomu pomagal umreti. Evtanazijo pa naj bi storil brez dogovora z družino bolnika. Preden je bil premeščen na oddelek za intenzivno nevrološko terapijo, je delal na drugem oddelku intenzivne nege.

Na UKC Ljubljana z notranjim nadzorom preiskujejo le primer domnevne evtanazije, ki naj bi se zgodil konec preteklega leta. TV Slovenija, ki se sklicuje na neuradne informacije, ob tem še poroča, da naj bi bil v končnem poročilu internega strokovnega nadzora, ki bo predvidoma znano v petek ali naslednji ponedeljek, sum decembrske evtanazije potrjen.

Policija naj bi pod drobnogled neuradno vzela tudi primere smrti bolnikov, ki jih je osumljeni zdravnik, ki so ga začasno suspendirali, zdravil v preteklosti.

Časnik Delo je že pred tem danes poročal, da so kriminalisti med preiskavo naleteli na še vsaj en sum evtanazije, ki naj bi se zgodila januarja lani. Izvedel pa naj bi jo isti zdravnik.

V sredo je namreč odjeknila novica, da naj bi omenjeni zdravnik na željo svojcev neozdravljivo bolnem nevrološkem bolniku opravil nedovoljeno evtanazijo. Bolniku, ki takrat naj ne bi bil pri zavesti, naj bi zdravnik življenje skrajšal z mešanico kalija in morfija.

STA


Najbolj brano