Indijansko poletje je tu! Temperature tudi nad 30 stopinj Celzija.

Po deževju, ki je v ponedeljek zajelo del Slovenije, prihaja lepše vreme s precej visokimi temperaturami. Vročinskega vala sicer ni pričakovati, saj se temperatura predvidoma ne bo povzpela prek 30 stopinj Celzija, bodo pa temperature v prihodnjih dneh višje od povprečja.

Vročinskega vala  ni pričakovati, saj se temperatura predvidoma ne bo povzpela prek 30 stopinj Celzija, bodo pa 
temperature v prihodnjih dneh višje od povprečja. Foto: Andraž Gombač
Vročinskega vala ni pričakovati, saj se temperatura predvidoma ne bo povzpela prek 30 stopinj Celzija, bodo pa temperature v prihodnjih dneh višje od povprečja. Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Na Agenciji za okolje (Arso) so pojasnili, da bo najbolj toplo v četrtek in petek, a ne s tako visokimi temperaturami, kot jih pričakujejo na vzhodu Hrvaške in v Srbiji. Najtopleje bo na vzhodu Slovenije, približno 28 ali 29 stopinj. V zahodnih krajih bo več oblačnosti, predvsem v Posočju bo občasno rahlo deževalo.

Čeprav Slovenije ne bo zajel vročinski val, pa bodo temperature, predvsem v četrtek in petek, višje od dolgoletnega povprečja. V Ljubljani bodo denimo višje za pet stopinj.

Se bo pa občutno ohladilo prihodnji teden, so napovedali na Arsu.

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27, ob morju do 29 stopinj Celzija. V sredo pa bo v zahodni in ponekod v osrednji in južni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Drugod bo delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 22, najvišje dnevne v severozahodni Sloveniji okoli 20, drugod od 22 do 28 stopinj.

STA


Najbolj brano