Ignorirajte sumljiva elektronska sporočila v nemščini

“Vaš polog je bil zaustavljen.” Podpis: Volks Bank. “Pošiljamo vam račun za opravljene storitve. Skupni znesek je 393,42 evra.” Podpis: Telekom Deutchland. To sta zgolj dva primera zlonamernih elektronskih sporočil v nemščini, ki v teh dneh polnijo naše elektronske poštne predale.

S sumljivo pošto želijo pošiljatelji razširiti trojanca, ki je namenjen predvsem kraji podatkov za dostop do spletnih bank na okuženih računalnikih. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
S sumljivo pošto želijo pošiljatelji razširiti trojanca, ki je namenjen predvsem kraji podatkov za dostop do spletnih bank na okuženih računalnikih. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Pri Nacionalnem odzivnem centru za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij (SI-Cert) so uporabnike opozorili, da trenutno takšna sporočila zelo slabo prepoznavajo tudi protivirusni programi, zato naj bodo ljudje še posebej pozorni, piše Žurnal24.si.

Pristop pošiljateljev je znan že od začetka leta, s tovrstno pošto želijo razširiti trojanca, ki je namenjen predvsem kraji podatkov za dostop do spletnih bank na okuženih računalnikih. Uporabnik ostane varen, če takšno sporočilo ignorira, piše spletni portal.

Kako se zaščititi:

> Ne odpirajte priponk in povezav v neznani e-pošti.

> Redno zaganjajte zanesljive protivirusne programe. Urnik je pregleda je mogoče samodejno nastavljati.

> V primeru suma na okužbo je treba računalnik pregledati tako, da ni priključen na internet. Če si sami ne znate pomagati, ne odlašajte z odhodom na specializirani servis.

NR


Najbolj brano