Hypo banka od ponedeljka Addiko Bank

Hypo Alpe Adria se bo od ponedeljka uradno imenovala Addiko Bank, značilno modro barvo pa bo zamenjala svetlo rdeča. “Spreminjamo se v banko s tremi glavnimi načeli: pomembnost, učinkovitost in enostavnost,” je ob današnji predstavitvi nove blagovne znamke povedal predsednik uprave Matej Falatov.

 Hypo Alpe Adria se bo od ponedeljka  uradno imenovala 
Addiko Bank, značilno modro barvo pa bo zamenjala svetlo 
rdeča. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Hypo Alpe Adria se bo od ponedeljka uradno imenovala Addiko Bank, značilno modro barvo pa bo zamenjala svetlo rdeča. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Spremembe v novo podobo poslovalnic in elektronskih poti bodo opravili ta konec tedna. “Za stranke bo vse ostalo enako. Se pa bosta spremenili elektronska in mobilna banka,” je napovedal Matej Falatov.

Postopek izbire nove blagovne znamke in koncepta banke je ponazoril z besedami: “Pred spremembo smo se vprašali: Kako je naš evro drugačen od drugih bank? In na koncu smo ugotovili, da je evro enak, bistveno pa je, na kakšen način, kako enostavno in učinkovito ga stranka dobi.”

Hypo Alpe Adria Group je pred približno letom dni dobila novega lastnika. To sta postala sklad Advent International in Evropska banka za obnovo in razvoj.

Že takrat so v banki napovedali, da se bodo osredotočali na prebivalstvo in malo gospodarstvo ter na uvedbo inovativnih pristopov. Danes je predsednik nadzornega sveta Johannes Proksch dejal, da je slovenski trg pomemben v regiji, v kateri so navzoči, in da se želijo na tem trgu širiti skozi različne kanale.

STA


Najbolj brano