Heineken do 96,92 odstotka Pivovarne Laško

Heinekenovo ponudbo za prevzem Pivovarne Laško so sprejeli imetniki 43,49 odstotka delnic laške družbe. S tem je nizozemski pivovar povečal lastniški delež v Pivovarni Laško na 96,92 odstotka. Prevzemna ponudba je uspela, je prevzemnik zapisal v danes objavljenem obvestilu o izidu prevzemne ponudbe.

Heineken je s prevzemno ponudbo prišel do 96,92 odstotka 
Pivovarne Laško. Foto: STA
Heineken je s prevzemno ponudbo prišel do 96,92 odstotka Pivovarne Laško. Foto: STA

LAŠKO > Heineken je ponudbo za prevzem Pivovarne Laško objavil 17. novembra lani, veljala pa je do 15. januarja. V tem času jo je sprejelo 4030 imetnikov delnic Pivovarne Laško, ki so imeli v lasti skupaj 43,49-odstotni lastniški delež, kaže objava v današnjem časniku Delo.

Prevzemno ponudbo je sprejela tudi uprava Pivovarne Laško z Dušanom Zorkom na čelu.

Nizozemci so za vsako delnico ponudili 25,56 evra, kolikor so konzorciju prodajalcev, v katerem so bili Družba za upravljanje terjatev bank, Kapitalska družba, Alpen invest, Abanka, KD Skladi, NKBM, Zavarovalnica Triglav, Banka Koper in Sklad obrtnikov in podjetnikov, lansko pomlad odšteli za nekaj več kot polovični delež.

Ob objavi prevzemne ponudbe je imel Heineken v lasti 53,43-odstotni delež Pivovarne Laško, za katerega je odštel skupno 119,5 milijona evrov. Poplačal pa je tudi dolgove Laškega do bank, in sicer je Pivovarni Laško za poplačilo dolgov zagotovil 141 milijonov evrov, Pivovarni Union pa 44 milijonov evrov.

STA


Najbolj brano