Han: Preiskava o bančni luknji bo

V najnovejši različici osnutka koalicijskega sporazuma je izpadla celotna točka o preiskavi bančne luknje, kar je precej razburilo javnost. Vodja poslancev SD Matjaž Han pojasnjuje, da gre nedvomno za tehnično napako, ki jo bodo popravili.

V najnovejši različici osnutka koalicijskega sporazuma je izpadla celotna točka o preiskavi bančne luknje, kar je precej razburilo javnost. Vodja poslancev SD Matjaž Han pojasnjuje, da gre nedvomno za tehnično napako, ki jo bodo popravili. Foto: STA
V najnovejši različici osnutka koalicijskega sporazuma je izpadla celotna točka o preiskavi bančne luknje, kar je precej razburilo javnost. Vodja poslancev SD Matjaž Han pojasnjuje, da gre nedvomno za tehnično napako, ki jo bodo popravili. Foto: STA

LJUBLJANA > Matjaž Han pravi,da ne ve, zakaj je do tega prišlo, po njegovih besedah je razočaran tudi kandidat za mandatarja Miro Cerar.

Kot je v izjavi za medije pred začetkom kolegija DZ pojasnil Han, je ravno SD na koalicijskih usklajevanjih s SMC dala pripombe v smislu, da je treba opraviti javno preiskavo po islandskem vzoru in ugotoviti odgovornost za nastalo bančno luknjo. Svoje besede je podkrepil tudi z dokumenti, ki jih je pokazal novinarjem.

SMC se je s pripombo strinjala, s tem da so se le še opredelili do tega, kaj je to islandski vzor, zadeva je šla naprej in to so zapisali v koalicijski sporazum, pravi Han. A nato je v zadnji, tretji različici osnutka sporazuma, prišlo do tehnične napake, saj je celotna točka o preiskavi bančne luknje “enostavno izpadla”. SD si v nobenem primeru tega ni želela, poudarja Han, pač pa zahteva, da je to jasno zapisano v koalicijskem sporazumu.

Predsedujoči SD Dejan Židan se je po Hanovih besedah že pogovarjal s Cerarjem. Ta je dejal, da je tudi on zdaj videl, da je prišlo do “čiste tehnične napake in da je tudi on razočaran, da je prišlo do tako imenovanega medijskega spina”, a da bodo zadevo popravili. Han je dejal, da selahko tudi opraviči v imenu pripravljavcev koalicijskega sporazuma, ki so ga sicer pisali v SMC.

STA


Najbolj brano