Gregor Pivec danes odstopil z mesta direktorja UKC Maribor

Gregor Pivec je danes predsednici sveta zavoda Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Vlasti Kovačič Mežek s priporočenim pismom podal odpoved pogodbe za delovno mesto direktorja, so sporočili iz UKC Maribor.

Gregor Pivec Foto: Bojan Sustar
Gregor Pivec Foto: Bojan Sustar

MARIBOR > Razloga za odstop niso navedli.

Gregorja Pivca, ki je mariborsko bolnišnico vodil več kot 20 let, so sicer nekateri pozivali k odstopu zaradi njegove osebne odgovornosti za pomanjkanje kadra in odpadanje operacij. Pivec je še februarja dejal, da odstopa ne izključuje, če se razmere do konca leta ne bodo uredile in če UKC Maribor ne bo mogel uresničevati svojih zastavljenih ciljev. “Kakor sem bil pri ustvarjanju kliničnega centra, ne želim biti pri njegovem pogrebu,” je takrat dodal.

A prav danes je na novinarski konferenci ocenil, da je z vključitvijo hrvaških anesteziologov ter iskanjem in načrtovano zaposlitvijo dodatnih iz tujine in predvideno zaposlitvijo specializantov problematika pomanjkanja anesteziologov v UKC “več ali manj” rešena. Z delom hrvaških anesteziologov so v UKC Maribor število izvedenih operacij dvignili na od 85 do 90 odstotkov načrtovanih, trenutno jih opravijo 164 na teden, maja jih načrtujejo 200 na teden, so povedali v vodstvu UKC Maribor.

STA


Najbolj brano