Gospodarsko razstavišče odpira vrata največjemu sejmu graditeljstva v regiji

Na Gospodarskem razstavišču danes odpira vrata 56. mednarodni sejem Dom, ki je največja specializirana mednarodna sejemska prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah s ponudbo vsega za gradnjo. Sejem, ki se razprostira na 20.000 kvadratnih metrih površin, bo odprl premier Miro Cerar.

LJUBLJANA > Letos se na sejmu predstavlja 580 podjetij iz 32 držav. Podelili pa bodo tudi okoljska priznanja Znak kakovosti v graditeljstvu ter certifikate najbolj kakovostnim izvajalcem spletnega portala VseStoritve.com. Do zdaj so podelili 171 priznanj na 28 področjih ocenjevanja.

Obiskovalcem so na ogled različne storitve in izdelki, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice. Gre za največji sejem glede na razstavne površine, število razstavljavcev in obiskovalcev, pojasnjujejo organizatorji.

Sejem bo odprt od danes do sobote od 10. do 20. ure, v nedeljo pa do 18. ure.

Vodja sejma Stane Kavčič je za STA pojasnil, da je sejem tudi letos popolnoma razprodan. "Celovit pregled nad ponudbo v panogi, zadnji trendi in novosti, pa tudi brezplačno svetovanje vse dni sejma privabijo prek 56.000 obiskovalcev," je poudaril.

Na zunanjih ploščadih bo na ogled kar nekaj novosti, med drugim Marlesov zabojnik, ki je bivalna enota, ter geotermalni stroj za vrtanje geosond in vrtin za vodo. Skupaj s portalom VseStoritve.com pa želi organizator seznaniti obiskovalce še s kakovostnimi izvajalci s področja graditeljstva ter na sejmu promovirati najboljše od njih.

Pregled nad ponudbo na razstavnih prostorih spremlja vse dni sejma brezplačno svetovanje za obiskovalce. Brezplačna predavanja in nasvete sta pripravila Gradbeni inštitut ZRMK ter svetovalna mreža Ensvet - Eko sklad. Prvi pokriva strokovno-tehnično področje, drugi pa področje kreditiranja in sofinanciranja okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb.

Med predavanji se bodo dotaknili številnih tem, na primer obnove starejših družinskih hiš, kritičnih točk stanovanjskih zgradb, energijsko varčnih aparatov v gospodinjstvu, finančnih spodbud Eko sklada, izbire toplotne črpalke za ogrevanje stavbe, optimalne izbire kurilne naprave, ustreznega prezračevanja stavb in prezračevalnih naprav z vračanjem toplote, težav z vlago in plesnijo v bivalnih prostorih in mnogih drugih.

STA


Najbolj brano