Goriv ob avtocestnem križu niso podražili

Na primorskih bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah ni bilo včeraj nobenih novosti, čeprav je za 95-oktanski bencin in dizelsko gorivo začelo veljati prosto določanje cen. Poznavalci ocenjujejo, da cen teh goriv še nekaj časa ne bodo spremenili.

50 litrov 95-oktanskega bencina je na Petrolovi avtocestni 
črpalki na Kozini v torek zvečer stal 61,40 evra in včeraj prav 
tako.    Foto: Danijel Cek
50 litrov 95-oktanskega bencina je na Petrolovi avtocestni črpalki na Kozini v torek zvečer stal 61,40 evra in včeraj prav tako.  Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > Energetske družbe niso izkoristile možnosti, ki jih prinaša nova uredba vlade, in niso podražile ne dizelskega goriva ne 95-oktanskega bencina. Ta je včeraj tudi ob avtocestnem križu stal 1,228 evra za liter, dizelsko gorivo pa 1,133 evra za liter. Na vprašanje, kdaj bodo vendarle posegli v cene, pri največjem trgovcu, Petrolu, odgovarjajo, da “imajo izdelano metodologijo oblikovanja cen, ki pa je - ob upoštevanju pravil varstva konkurence - ni dovoljeno razkrivati”. Ob avtocestah imajo 37 bencinskih servisov, na njih prodajo četrtino naftnih derivatov.

Goriv ni podražila niti družba OMV Slovenija, ki ima ob avtocestah 16 bencinskih servisov. Poznavalci ocenjujejo, da 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva še nekaj časa ne bo podražil nobeden od 20 trgovcev z gorivom.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano