Gneča proti morju

Na obalnih cestah se s popoldnevom daljšajo tudi zastoji. Na primorski avtocesti je pred Koprom več kot sedemkilometrski zastoj, tudi na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba za izstop iz države najdaljša. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste vozniki tam čakajo eno uro in 20 minut, pri vstopu pa eno uro.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Na mejnem prehodu Sečovlje vozniki pri vstopu v državo in izstopu iz nje čakajo 15 minut, v Gruškovju pri izstopu 30 minut in pri vstopu 20 minut, na Sočergi pri izstopu in pri vstopu 20 minut.

Gneča z zastoji je na cestah Izola - Portorož - Sečovlje in Koper - Šmarje - Dragonja.

Pred koncem avtoceste Maribor - Ptuj je med Hajdino in razcepom Draženci proti Gruškovju še vedno okoli petkilometrska kolona. Zastoji so tudi na cesti Ptuj - Gruškovje.

Na primorski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt počasni pas med Vrhniko in Logatcem proti Kopru.

Več o stanju na slovenskih cestah si lahko preberete tu.

Ob množičnih odhodih na poletne dopuste so večkilometrski prometni zastoji v smeri proti morju nastali tudi na avtocestah in drugih izpostavljenih prometnicah v Avstriji in na Hrvaškem.

V Avstriji so najbolj obremenjene prometnice v smeri juga v deželah Štajerska, Salzburg, Tirolska, Koroška in Gornja Avstrija.

Pred predorom Karavanke proti Sloveniji je približno šestkilometrski zastoj, iz Slovenije pa je kolona vozil dolga le kakih 500 metrov.

Na pirnski avtocesti, ki se konča na meji s slovensko Štajersko, je bila vrsta zastojev že v Gornji Avstriji. V smeri Gradca pred krajem Peggau je nastal okrog sedemkilometrski zastoj. Na turski avtocesti, ki povezuje Salzburg in avstrijsko Koroško, je večkilometrski zastoj nastal pred turskim predorom. Tudi na brennerski avtocesti na Tirolskem v smeri Italije sta na dveh mestih nastala večkilometrska zastoja.

Zelo prometno je razumljivo tudi na Hrvaškem. Zastoji nastajajo med vozliščema Lučko in Bosiljevo, med odcepoma Gospić in Sveti Rok v smeri morja. Kolone so med odcepoma Gospić in Gornja Ploča v smeri Zagreba dolge okoli 14 kilometrov. Pred predorom Sveti Rok v smeri Splita je nastala okoli 11-kilometrska kolona, piše hrvaški index.hr. Pri cestninski postaji Lučko v smeri Zagreba je kolona dolga 16 kilometrov.

STA


Najbolj brano