Glavina zavrača očitke o napihnjenem življenjepisu

Predsednica uprave SDH Lidia Glavina je danes z dodatnimi pojasnili znova zavrnila očitke, da so njene navedbe o delovnih izkušnjah v življenjepisu napihnjene, o čemer je v petek poročal tednik Mladina. Kot je poudarila, je ob prijavi na razpis predložila vsa dokazila o izobrazbi in delovnih izkušnjah, v katere je mogoč tudi vpogled.

Predsednica uprave SDH Lidia Glavina je danes z dodatnimi 
pojasnili znova zavrnila očitke, da so njene navedbe o 
delovnih izkušnjah v življenjepisu napihnjene, o čemer je v 
petek poročal tednik Mladina. Foto: STA
Predsednica uprave SDH Lidia Glavina je danes z dodatnimi pojasnili znova zavrnila očitke, da so njene navedbe o delovnih izkušnjah v življenjepisu napihnjene, o čemer je v petek poročal tednik Mladina. Foto: STA

LJUBLJANA > Mladina je med drugim navedla, da Glavina v družbi Electrolux ni zasedala visokih položajev. Glavina je to zavrnila, saj da je zadnjih deset mesecev dela v Electroluxu pred zaprtjem belgijske podružnice podjetja delala v Electrolux Home Products NV kot direktorica marketinškega in poslovnega kontrolinga za poslovno inteligenco.

Od Electroluxa do družinskega podjetja

V sklopu skupine Electrolux se je ukvarjala z merjenjem donosa marketinških investicij, bila pa je tudi ena od odgovornih za razvoj in implementacijo projekta The Cube by Electrolux, je Glavina zapisala v sporočilu, objavljenem na spletnih straneh Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Pred tem je bila v obdobju od septembra 2007 do marca 2011 na delovnem mestu direktorice za finančno prestrukturiranje, akvizicije, spojitve in prevzeme ter posebne projekte. Tam je bila v sklopu skupine Electrolux na evropski ravni med drugim odgovorna za vodenje in koordinacijo projektov preoblikovanja podjetja ter za izdelovanje strateškega načrta družbe.

V obdobju od julija 2000 pa do avgusta 2007 je opravljala funkcijo finančne direktorice sektorja hladilnih gospodinjskih aparatov. "Kot članica menedžerske ekipe za sektor hladilnih gospodinjskih aparatov, ki je predstavljal približno 1,5 milijarde evrov prihodkov, sem bila odgovorna za poslovni kontrolling, finance in strateško planiranje," je pojasnila Glavina in dodala, da so med njene glavne naloge med drugim spadale aktivnosti v sklopu vrednotenja in odločanja o investicijah, finančnem poslovanju in strateškem kontrolingu.

Po odločitvi o zaprtju Electroluxove podružnice v Belgiji leta 2012 se je Glavina odločila za vrnitev domov, kjer je bila nekaj časa samozaposlena, nato pa se je aprila 2014 zaposlila v družinskem podjetju IMSA Group Handels- und Beteiligungs kot direktorica družbe.

Papirnato podketje?

Po njenih besedah gre za finančni holding, ki ima v lasti družbe v državah jugovzhodne Evrope, Glavina pa se je v njem ukvarjala s finančnim in poslovnim prestrukturiranjem ter vodenjem združevanja. Po navedbah Mladine družba sicer družba obstaja le na papirju.

"S prevzemom funkcije predsednice uprave SDH z začasnim mandatom julija 2016 sem delo in procese v skupini Imsa Group organizirala tako, da so nemoteno tekli naprej, in se popolnoma posvetila vodenju SDH. Po imenovanju na funkcijo predsednice uprave SDH s polnim mandatom dne 22. 2 2017 sem podala odstopne izjave z vseh funkcij v družbi Imsa Group," je poudarila Glavina.

Poudarila je, da se zaveda pomembnosti in zahtevnosti dela predsednice uprave SDH, zato se mu posveča z vso skrbnostjo in odgovornostjo. "Menim, da svoje delo na SDH opravljam strokovno in profesionalno. Vsa vprašanja o moji izobrazbi in mojih delovnih izkušnjah lahko vedno pojasnim in predložim vsa potrebna dokazila," je izpostavila.

Dodala je, da je vpogled v dokazila mogoč na sedežu SDH po predhodni najavi.

STA


Najbolj brano