Geržina naj bi odstopil od kandidature za veleposlanika

Kandidat za novega veleposlanika v Zagrebu Aleksander Geržina odstopa od kandidature, se je danes neuradno izvedelo. Svoje razloge za to odločitev naj bi še danes pojasnil medijem, na popoldanski novinarski konferenci na strateškem forumu na Bledu je pričakovati tudi odziv zunanjega ministra Karla Erjavca.

Kandidat za novega veleposlanika v Zagrebu Aleksander 
Geržina odstopa od kandidature, se je danes neuradno 
izvedelo. Foto: Sašo Dravinec
Kandidat za novega veleposlanika v Zagrebu Aleksander Geržina odstopa od kandidature, se je danes neuradno izvedelo. Foto: Sašo Dravinec

LJUBLJANA > Nekdanji veleposlanik na Dunaju se je znašel pod pritiskom, ker je poročilo o nadzoru njegovega vodenja veleposlaništva med drugim razkrilo, da si je v letu in pol izplačal za 4500 evrov potnih stroškov, čeprav je imel v tistem času na voljo službeni avtomobil in voznika.

Nadzor je ugotovil, da je s tem sicer ravnal negospodarno, vendar pa so na zunanjem ministrstvu opozorili, da ne tudi nezakonito.

Vlada je Geržino za veleposlanika v Zagrebu že potrdila, uspešno je prestal tudi predstavitev pred odborom DZ za zunanjo politiko ter dobil agrema Zagreba. Ukaz o njegovem imenovanju bi moral podpisati le še predsednik republike Borut Pahor, ki je v luči poročila o nadzoru na veleposlaništvih ustavil vsa nova imenovanja veleposlanikov.

Potem ko je vlada prejšnji teden ocenila, da ni zadržkov za imenovanja novih veleposlanikov, so iz Pahorjevega urada sporočili, da bo predsednik postopke imenovanja novih veleposlanikov zaključil ta teden.

STA


Najbolj brano