Frangež ne bo več državni sekretar

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Matevž Frangež in nekdanji poslanec SD je napovedal odhod z omenjenega položaja, o čemer je že obvestil premierja Mira Cerarja in predsednika stranke Dejana Židana.

Matevž Frangež Foto: STA
Matevž Frangež Foto: STA

LJUBLJANA > Kot je zapisal na svojem facebook profilu, se vrača v Maribor, ki ga pogreša, več časa pa želi nameniti tudi svoji družini.

“Pogrešam Maribor. Pet dni na teden v Ljubljani me je oddaljilo od okolja in ljudi. Kvečjemu ura na dan z otrokoma, preden gresta spat, jaz pa od vožnje med domom in Ljubljano in dnevnih rutin popolnoma izčrpan. Naveličanost okolja, v katerem sem preživel svojih zadnjih sedem let profesionalne politike. Novi izzivi, vrsta idej, čas za nove projekte, drugačne zmage,” je na družabnem omrežju zapisal nekdanji neuspešni kandidat za mariborskega župana.

Dodal je, da je predsedniku vlade sporočil svojo odpoved in s to odločitvijo seznanil tudi šefa stranke, obema pa je hvaležen za priložnost in se jima zahvaljuje zanjo. Do konca marca namerava končati prevzete naloge in nato izkoristiti še nekaj dopusta, da se pripravi na zalet proti novim izzivom.

Matevž Frangež, ki mu na zadnjih volitvah ni uspelo dobiti novega poslanskega mandata, še dodaja, da želi po dvajsetih letih političnega delovanja znanje in izkušnje prenesti novim generacijam. Želi uresničiti projekte, ki se kot idejni osnutki zarisujejo v njegovih mislih, za kakšne projekte gre, pa ne razkriva. “Vrsto let govorim o potencialih te družbe, mojega mesta, ljudi. Ker vanje res verjamem, se ne bojim tega koraka,” je zapis sklenil Frangež.

Frangež je eden od štirih državnih sekretarjev Mira Cerarja, ki je zadolžen za sodelovanje z državnim zborom. Premierju po njegovem odhodu ostajajo še Janez Lenarčič, ki se ukvarja z zunanjimi in evropskimi zadevami, Franci Povše, zadolžen za nacionalno varnost, in Tadej Slapnik, ki je pristojen za vzpostavljanje dialoga s civilno družbo, koordinacijo državljanskih pobud ter za socialno podjetništvo.

STA


Najbolj brano