Franc Laj izstopil iz SMC

Poslanec največje vladne stranke Franc Laj je danes potrdil, da je v ponedeljek izstopil iz SMC, saj ni čutil pripadnosti tej stranki v njenem delovanju. Več o razlogih izstopa Laj ni želel pojasniti. Za zdaj pa ostaja v poslanski skupini SMC, kljub temu, da o tem po njegovih besedah obstajajo razmišljanja.

Predsednik SMC in premier Miro Cerar Foto: STA
Predsednik SMC in premier Miro Cerar Foto: STA

LJUBLJANA > Da poslanec ni član stranke, pač pa le poslanske skupine, je že parlamentarna praksa in tudi vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer v tem ne vidi ovir, je povedal Laj.

Že v ponedeljek je sicer v javnosti zakrožila informacija, da je Laj izstopil iz poslanske skupine SMC, a je nato novinarjem pojasnil, da odločitve o tem ni. V SMC pa na vprašanje, ali je Laj še član stranke, v ponedeljek niso odgovorili.

Danes so informacijo o njegovem izstopu v sporočilu za javnost v SMC potrdili in navedli, da Laj podrobnosti za svoj izstop ni navedel, zgolj to, da gre za osebne vzgibe in razloge. Je pa poslanec po navedbah SMC zagotovil, da bo tudi vnaprej podpiral strankine projekte.

Če bi Laj, ki priznava tudi pomisleke glede delovanja v poslanski skupini SMC, iz nje izstopil, bi ta štela 34 poslancev. Za SMC bi bil to že drugi tovrstni primer. Podobno je stranko in lani poleti še poslansko skupino zapustil Bojan Dobovšek, ki je zatem s poslankama Alenko Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček ustanovil poslansko skupino nepovezanih poslancev.

STA


Najbolj brano