Finančno upravo RS bo začasno vodila Jana Ahčin

Finančno upravo, ki bo 1. avgusta nastala z združitvijo davčne in carinske službe, bo kot v. d. generalnega direktorja vodila Jana Ahčin. Na tem položaju bo do imenovanja generalnega direktorja finančne uprave, ki bo sledilo opravljenemu natečajnemu postopku, vendar za največ šest mesecev. Položaj bo nastopila v sredo.

V. d. generalnega direktorja Finančne uprave RS Jana Ahčin Foto: STA
V. d. generalnega direktorja Finančne uprave RS Jana Ahčin Foto: STA

LJUBLJANA > Zaradi združitve Davčne uprave RS (Durs) in Carinske uprave RS v Finančno upravo RS s 1. avgustom je treba imenovati v. d. generalnega direktorja finančne uprave, da bo lahko še pred njenim delovanjem opravil določene formalnosti, ki jih lahko opravi samo predstojnik, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Vlada Alenke Bratušek, ki opravlja tekoče posle, je zato na današnji dopisni seji na predlog ministra za finance Uroša Čuferja izdala odločbo, da se s 16. julijem za v. d. generalnega direktorja finančne uprave imenuje Jano Ahčin, ki izpolnjuje predpisane pogoje. Ahčinova kot generalna direktorica zdaj vodi Durs.

Zaradi združitve davčne in carinske uprave v finančno upravo se bo carinska uprava ukinila, zato je vlada izdala odločbo, v skladu s katero Rajku Skubicu z 31. julijem preneha položaj generalnega direktorja carinske uprave.

STA


Najbolj brano