Filozofska fakulteta začela vračati neupravičene dodatke za pripravljenost

Filozofska fakulteta je že začela z vračanjem neupravičeno izplačanih dodatkov za stalno pripravljenost, je v javnem pismu rektorju ljubljanske univerze Ivanu Svetliku zapisala dekanja Branka Kalenić Ramšak. V pismu je izrekla tudi obžalovanje, da je bil zaradi izplačevanja dodatkov okrnjen ugled univerze ter celotne univerzitetne skupnosti.

 Filozofska fakulteta je že začela vračati neupravičeno izplačane dodatke za stalno pripravljenost.
Filozofska fakulteta je že začela vračati neupravičeno izplačane dodatke za stalno pripravljenost. 

LJUBLJANA > Aktualna dekanja filozofske fakultete se je v pismu opravičila tudi vsem zaposlenim na fakulteti, profesorjem in strokovnim delavcem, ki svoje delo opravljajo vestno in predano, da se zaradi afere senca meče tudi na njih.

Da bi “popravili v preteklosti nenamerno strojene napake”, so po njenih navedbah na fakulteti že začeli z vračanjem izplačil, za katere je inšpektorat za javni sektor ugotovil, da nimajo pravne podlage. “V mojem mandatu so zaradi narave dela bili v stalni pripravljenosti trije tehnični delavci, vendar je tudi za ta izplačila minister za javno upravo ugotovil, da ni zakonitih pravnih osnov. Tako so tudi oni že podpisali dogovore o vračilih,” je zapisala. Dodala je, da bo fakulteta v celoti spoštovala odredbo inšpektorata.

Inšpektorat za javni sektor je namreč ugotovil, da je devet od 11 ljubljanskih fakultet, na katerih je potekal nadzor, svojim uslužbencem neupravičeno izplačevalo dodatek za stalno pripravljenost.

Na ta način so fakultete med letoma 2012 in 2014 izplačale za 770.000 evrov bruto dodatka, od tega filozofska fakulteta 83.923 evrov.

STA


Najbolj brano