Evropski potrošniški center opozarja na zlorabo imena

Na Evropski potrošniški center (EPC) Slovenija se že več mesecev obračajo potrošniki, ki so po elektronski pošti ali preko družbenih omrežij prejeli sporočilo centra, naj ne kupujejo izdelkov proizvajalca Barilla. Na Evropskem potrošniškem centru Slovenija opozarjajo, da gre za zlorabo njihovega imena, saj tega nikoli niso svetovali.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

LJUBLJANA > “Evropski potrošniški center Slovenija v svojih sporočilih in izjavah ni nikoli omenjal izdelkov Barilla ali odsvetoval nakup teh izdelkov,” so zapisali na gospodarskem ministrstvu.

Center namreč nima nobenih pristojnosti na področju hrane, prav tako tudi ni pristojen za preverjanje kakovosti ali varnosti izdelkov na trgu, naj bo to hrana ali katero drugo potrošniško blago.

Zato opozarjajo potrošnike, ki so ali še bodo to sporočilo prejeli, da je ime EPC Slovenija v njem zlorabljeno z namenom zavajanja potrošnikov.

“Največkrat pri tovrstnih sporočilih avtorja besedila ne poznamo, in ker se lahko vsebina sporočila med širjenjem poljubno spreminja, obstaja dvom v verodostojnost takšnih informacij,” so dodali. Zato svetujejo, da prejemniki kritično presodijo vsebino tovrstnih sporočil in dvakrat premislijo, preden jih posredujejo naprej.

STA


Najbolj brano