Evropski denar za boljše povezovanje šol z gospodarstvom

Služba vlade za razvoj in kohezijsko politiko je v vlogi organa upravljanja potrdila projekt Program spodbujanja podjetnosti v vzgoji in izobraževanju z namenom razvoja podjetništva med mladimi. Glavni namen pilotnega projekta v vrednosti 600.000 evrov je spodbujanje samozaposlovanja mladih.

 Evropski socialni sklad bo prispeval 85 odstotkov denarja oziroma 510.000 evrov za projekt povezovanja šol z gospodarstvom, z namenom razvoja podjetništva med mladimi  Foto: Bogdan Macarol
Evropski socialni sklad bo prispeval 85 odstotkov denarja oziroma 510.000 evrov za projekt povezovanja šol z gospodarstvom, z namenom razvoja podjetništva med mladimi  Foto: Bogdan Macarol

LJUBLJANA > Projekt, za katerega bo Evropski socialni sklad prispeval 85 odstotkov denarja oziroma 510.000 evrov, bo izvajal Center RS za poklicno izobraževanje, so sporočili s službe vlade za razvoj in kohezijsko politiko.

Z njim želijo spodbuditi samozaposlovanja mladih s poudarkom na uresničevanju njihovih podjetniških idej, ki jih bodo lahko preizkušali na trgu, in spodbujanje podjetniške miselnosti ter inovativnosti tako med mladimi kot med učitelji. Projekt bo prispeval tudi k povezovanju socialni partnerjev, povezovanju potreb trga dela in izobraževanja ter uveljavljanju fleksibilnih oblik organiziranosti dela.

V okviru projekta se bodo odvijale različne aktivnosti v izbranih šolskih centrih, ki jih bodo mladi izvajali s pomočjo mentorjev - učiteljev in gospodarstvenikov. Velik poudarek bo na usposabljanju učiteljev in izboljšanju strokovne podpore njihovemu delu ter spodbujanju njihove podjetniške miselnosti in inovativnosti.

STA


Najbolj brano