Erlah bo zaradi spornih zapisov o migrantih ob novinarsko nagrado

Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) bo začelo postopek za odvzem novinarske nagrade Boruta Meška Sebastjanu Erlahu, so sporočili z združenja. Kot so zapisali, so njegovi zapisi o migrantih z Bližnjega vzhoda presegli vse meje še sprejemljivega in dopustnega, posredno pa tudi škodijo združenju.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > Kot so navedli v združenju, Erlah sicer ni član ZNP, je pa prejemnik novinarske nagrade, ki jo podeljuje združenje, zato ga mnogi povezujejo z njim.

V ZNP se strinjajo, da so različna - tudi kritična mnenja o begunski problematiki potrebna, vendar pa nikakor ne smejo služiti širjenju sovraštva ali celo spodbujanju nasilja.

Nestrpen in sovražen govor, ki se je pojavil na spletnih omrežjih glede beguncev, so med drugim obsodili tudi v Društvu novinarjev Slovenije (DNS), v Mirovnem inštitutu, v uradu varuha človekovih pravic in v Amnesty International Slovenija. V DNS novinarje in druge udeležence razprave o begunski krizi obenem pozivajo k spoštovanju načel človečnosti in dostojanstva.

STA


Najbolj brano