Erjavec za čimprejšnjo prekinitev ognja v Gazi

Zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, je danes na twitterju izrazil globoko zaskrbljenost zaradi poslabševanja humanitarnega položaja in pozval k čimprejšnji prekinitvi ognja.

Zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, je danes na twitterju izrazil globoko zaskrbljenost zaradi poslabševanja humanitarnega položaja in pozval k čimprejšnji prekinitvi ognja Foto: STA
Zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, je danes na twitterju izrazil globoko zaskrbljenost zaradi poslabševanja humanitarnega položaja in pozval k čimprejšnji prekinitvi ognja Foto: STA

LJUBLJANA > Kot so preko twitterja sporočili s slovenskega zunanjega ministrstva, je minister Karl Erjavec zgrožen nad številom žrtev med civilisti. “Napadi na šole in bolnišnice so nesprejemljivi. Dogovor o prekinitvi ognja mora biti prva prioriteta,” je pozval.

Izrael je sicer danes odobril štiriurno humanitarno prekinitev ognja na območju Gaze, ki naj bi se začela ob 14. uri po srednjeevropskem času.

Na območju Gaze se je krvavo nasilje nadaljevalo tudi danes. Med drugim je bilo v izraelskem tankovskem obstreljevanju šole v Džabaliji ubitih najmanj 15 ljudi, še 90 pa ranjenih. V šolo, ki jo v Džabaliji vodijo Združeni narodi, so se pred tem pred nasiljem zatekli številni palestinski civilisti. Šola je bila ta teden že enkrat tarča obstreljevanja.

Izraelska vojska pravi, da so skrajneži iz šole izstrelili več granat in da so izraelski vojaki zgolj odgovorili nanje.

STA


Najbolj brano