Erjavec: Smešne in patetične so navedbe, da je šlo za napad na koalicijo

Izid glasovanja o interpelaciji zoper ministrico Anjo Kopač Mrak je po ocenah prvaka DeSUS Karla Erjavca pokazal, da ministrica nima več legitimnosti. Erjavec je za STA kot neutemeljen označil očitek, da je DeSUS kršila koalicijsko pogodbo, za smešne in patetične pa navedbe, da je bil to napad na koalicijo, saj se ni zgodilo nič dramatičnega.

Po navedbah Karla Erjavca koalicija ni bila v nobenem 
trenutku ogrožena. Foto: STA
Po navedbah Karla Erjavca koalicija ni bila v nobenem trenutku ogrožena. Foto: STA

LJUBLJANA > Za interpelacijo zoper ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrak je namreč sinoči glasovalo 43 poslancev, 38 jih je bilo proti. A je ministrica ostala na položaju, saj je za uspeh interpelacije potrebnih najmanj 46 glasov.

Veliko prahu je vzdignila podpora DeSUS interpelaciji. Vendar v DeSUS po navedbah Karla Erjavca ocenjujejo, da se ni zgodilo nič dramatičnega. Zato tudi ne razume “živčnega” poziva vodstva SD, da je treba sklicati koalicijski vrh. “V DeSUS te potrebe ne vidimo, saj smo trden člen koalicije in te vlade,” je za STA danes navedel prvak druge največje koalicijske stranke.

Koalicija po njegovih navedbah ni bila v nobenem trenutku ogrožena in so “smešne navedbe predsednika SD Dejana Židana, da je bil to napad na koalicijo”. To izjavo Erjavec ocenjuje kot patetično in povsem nesmiselno. Ministrica tudi ne bi bila prva v tej vladi, ki bi morala zapustiti položaj, je spomnil Erjavec.

Očitek, da DeSUS krši koalicijski sporazum, je po njegovem mnenju neutemeljen. Prepričan je, da so naredili tisto, kar je bilo prav, saj da jih je ministrica le poslušala, žal ne slišala. Prav tako po Erjavčevih navedbah ni bila pripravljena česarkoli narediti, da bi medsebojna nesoglasja odpravili.

Izid glasovanja o njej je pokazal veliko nezadovoljstvo z njenim delom, je pojasnil Erjavec. Ocenil je še, da bo težko nadaljevala svoje delo, “zlasti ker tudi premier Miro Cerar ni zadovoljen z njenim delom”. “Očitno ji je dal še eno priložnost. Bojim pa se, da ministrica ne bo zmogla izpolniti pričakovanj premierja in DeSUS,” je še navedel prvak druge največje koalicijske partnerice.

Židan je sicer po glasovanju zatrdil, da bo SD storila vse, da v Sloveniji ne bo politične nestabilnosti. Cerar pa je oster do koalicijskih partneric izrazil prepričanje, da bosta po streznitvi tudi DeSUS in SD prepoznali, da je treba z vlado naprej.

STA


Najbolj brano