Erjavec Pusićevo v pismu pozval k okrepitvi dialoga v begunski krizi

Zunanji minister Karl Erjavec je hrvaški kolegici Vesni Pusić odgovoril na pismo, v katerem je poudarila pomen regionalnega sodelovanja ter skupnega delovanja z EU pri reševanju begunske krize. Pozval jo je, naj stori vse za okrepitev dialoga med državama in za to, da bodo begunci v Slovenijo vstopali na dogovorjenih vstopnih točkah.

Zunanji minister Karl Erjavec je hrvaško kolegico Vesno Pusić 
v pismu pozval k okrepitvi dialoga v begunski krizi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Zunanji minister Karl Erjavec je hrvaško kolegico Vesno Pusić v pismu pozval k okrepitvi dialoga v begunski krizi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Z zunanjega ministrstva so sporočili, da se je Karl Erjavec v odgovoru na pismo, ki ga je Vesna Pusić poslala v torek, strinjal, da je trenutni migracijski val vse države v regiji postavil pred resno preizkušnjo. Poudaril je, da potrebujemo enoten odziv, ki bi temeljil na solidarnosti znotraj EU. Prav tako po njegovem potrebujemo učinkovitejše upravljanje na zunanjih mejah unije.

Minister je hrvaško kolegico posebej opozoril na nujnost tesnega sodelovanja in komunikacije držav vzdolž tako imenovane balkanske poti pri soočanju z begunsko problematiko. Poudaril je, da sta tesna koordinacija in takojšnja izmenjava informacij ključnega pomena za obvladovanje razmer.

Vodja slovenske diplomacije pričakuje, da bo nedeljsko srečanje vodij držav ob balkanski poti ter nekaterih drugih držav v Bruslju ustrezno naslovilo izpostavljena vprašanja.

STA


Najbolj brano