Erjavec: Desus interpelacij ne bo podprl

Poslanci Desusa ne bodo podprli interpelacij zoper tri ministre, saj želijo ohranjati politično stabilnost, je po seji poslanske skupine dejal prvak stranke Karl Erjavec. Ministrici Milojki Kolar Celarc in ministru Petru Gašperšiču dajejo priložnost za izpolnitev pogojev do konca leta, sicer pričakujejo, da ju bo premier Miro Cerar zamenjal.

Poslanci Desusa ne bodo podprli interpelacij zoper tri 
ministre, saj želijo ohranjati politično stabilnost, je  dejal prvak 
stranke Karl Erjavec. Foto: STA
Poslanci Desusa ne bodo podprli interpelacij zoper tri ministre, saj želijo ohranjati politično stabilnost, je dejal prvak stranke Karl Erjavec. Foto: STA

LJUBLJANA > V Desusu pričakujejo, da bo ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarčeva do konca decembra vložila zakon o zdravstvenem varstvu in zavarovanju v javno razpravo ter povedala, kako si predstavlja financiranje zdravstvenega sistema. Če tega ne bo storila, v Desusu pričakujejo, da ji bo Miro Cerar sam odrekel zaupanje.

Več nezadovoljstva je v Desusu z ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem, in sicer ne le glede drugega tira, pač pa tudi glede drugih projektov. A tudi njemu dajejo v Desusu še eno priložnost. Pričakujejo, da bo minister do konca leta povedal, kako bo financiran drugi tir in kakšna bo vrednost projekta. Pri glasovanju glede interpelacije o ministru Gašperšiču se lahko zgodi, da se kdo od poslancev Desus vzdrži, je pojasnil Karl Erjavec.

Medtem pa poslanci Desusa brezpogojno podpirajo ministrico za izobraževanje Majo Makovec Brenčič.

STA


Najbolj brano