Erjavec: Desus bo glasoval za interpelacijo Kopač Mrakove

Poslanci Desus bodo v sredo glasovali za interpelacijo ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anje Kopač Mrak, je po sestanku pri premierju Miru Cerarju sporočil predsednik Desus Karl Erjavec. Ministrica po oceni Desus očitno ni pripravljena spoštovati dogovorov, ki so jih sprejeli glede odprtih vprašanj.

Poslanci Desus bodo v sredo glasovali za interpelacijo 
ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anje Kopač Mrak, je po sestanku pri premierju Miru 
Cerarju sporočil predsednik Desus Karl Erjavec. Foto: STA
Poslanci Desus bodo v sredo glasovali za interpelacijo ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anje Kopač Mrak, je po sestanku pri premierju Miru Cerarju sporočil predsednik Desus Karl Erjavec. Foto: STA

LJUBLJANA > Poslanci Desus so se namreč pred sredino obravnavo interpelacije, ki so jo zoper Kopač Mrakovo vložili v SDS zaradi primera odvzema dveh dečkov, sestali z ministrico. Želeli so pojasnila, kako je z uresničevanjem odprtih vprašanj oziroma dogovorov, ki so jih imeli, da bi jo podprli.

Ugotovili so, da ministrica ne ponuja nobenih rešitev glede financiranja projekta Starejši za starejše. Podobno je tudi glede izvajanja različnih politik na centrih za socialno delo in domovih za starejše, je dejal Erjavec.

Tudi Cerar bo po Erjavčevih besedah še enkrat proučil, kako je s temi zagotovili in dogovori, ki sta jih imela z ministrico. "Cerar je bil neprijetno presenečen glede poteka pogovorov in ministrico, saj je štel, da smo ta odprta vprašanja razrešili, zato tudi on ni več v celoti prepričan, ali ministrica namerava uresničiti vsa zagotovila," je povedal Erjavec.

Cerar je sicer ravno danes v odgovorih na poslanska vprašanja ponovno izrazil podporo Kopač Mrakovi. Ocenil je, da je v primeru odvzema otrok ravnala z vso skrbnostjo in da njena objektivna odgovornost ne dosega ravni, ki bi zahtevala zamenjavo.

STA


Najbolj brano