Erjavec Cerarju ponudil odstop

Zunanji minister Karl Erjavec je danes po vmesni odločitvi arbitražnega sodišča za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško izrazil zadovoljstvo, da se bo arbitraža nadaljevala, hkrati pa je dejal, da prevzema odgovornost za nastale zaplete in da je premierju Miru Cerarju v četrtek ponudil odstop.

Zunanji minister Karl Erjavec je zaradi zapletov z arbitražo 
ponudil svoj odstop. Foto: STA
Zunanji minister Karl Erjavec je zaradi zapletov z arbitražo ponudil svoj odstop. Foto: STA

LJUBLJANA > "Slovenija zaupa sodišču, da bo sprejelo pravično in dokončno odločitev o sporu o meji," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani izjavil minister Erjavec. Zatrdil je, da bo razsodba arbitražnega sodišča tako za Slovenijo kot Hrvaško zavezujoča. "Slovenija jo bo spoštovala, ne glede na to, ali nam bo vsebina arbitražne razsodbe všeč in to pričakujemo tudi od hrvaške strani," je dejal.

Ker pa je bil, kot je dejal, deležen kritik že od lanskega poletja, ko je prišlo do zapletov v arbitražnem procesu zaradi nedovoljenih pogovorov med slovenskima arbitrom in agentko, da je tudi sam soodgovoren za to zgodbo, je v četrtek predsedniku vlade ponudil svoj odstop.

"Naj predsednik vlade odloči, ali sem deležen zaupanja. Zlasti pa naj oceni, kakšna je moja vloga v tem postopku, predvsem glede na to delno razsodbo, ki je bila soglasno sprejeta s strani arbitražnega sodišča," je dejal minister, ki pričakuje, da bo Cerar odločitev o tem sprejel v naslednjih dneh.

Zatrdil je še, da četudi bo Cerar ponujeni odstop sprejel, to ne bo zamajalo vladne koalicije in sodelovanja stranke Desus v vladi. Nakazal je, da bi imel potem dovolj dela tako v parlamentu kot v lastni stranki.

STA


Najbolj brano