Erjavec: Brexit ni dober ne za EU ne za Veliko Britanijo

Izstop iz EU, ki ga bo danes začela Velika Britanija, ni dober ne za unijo ne za Združeno kraljestvo, je danes pred koalicijskim vrhom dejal zunanji minister Karl Erjavec. Ocenil je, da brexit ne bo povzročil posebnih težav Slovencem v Londonu, na gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Veliko Britanijo pa bo vplival le minimalno.

Minister Karl Erjavec je ocenil, da brexit ne bo povzročil 
posebnih težav Slovencem v Londonu, na gospodarsko 
sodelovanje med Slovenijo in Veliko Britanijo pa bo vplival le 
minimalno. Foto: STA
Minister Karl Erjavec je ocenil, da brexit ne bo povzročil posebnih težav Slovencem v Londonu, na gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Veliko Britanijo pa bo vplival le minimalno. Foto: STA

LJUBLJANA > Bo pa izstop Velike Britanije po Erjavčevem mnenju vplival na EU, v katero je Slovenija vpeta. Minister Karl Erjavec je ob tem spomnil na izvozno gospodarstvo in dejal, da to posredno ni dobro.

Dejal je še, da je na zunanje ministrstvo povabil britansko veleposlanico Sophie Honey. Po njegovih besedah se bosta pogovorila o tem, kako Združeno kraljestvo vidi odhod iz EU, na kakšen način vidi sodelovanje. “Tako bom iz prve roke izvedel, kakšni so predlogi britanske premierke v zvezi z brexitom,” je povedal Erjavec.

STA


Najbolj brano