Eriku Valenčiču nagrada za izjemne novinarske dosežke

Letošnjo nagrado za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva je Društvo novinarjev Slovenije (DNS) posthumno podelilo Špeli Šipek. Med prejemniki nagrad so tudi ekipa radijske oddaje o znanosti Frekvenca X na Valu 202, novinar Dnevnika Tomaž Klipšteter ter novinarka Večera Rozmari Petek in Erik Valenčič.

Med prejemniki nagrad za izjemne novinarske dosežke je tudi 
Erik Valenčič. Foto: Stane Sršen
Med prejemniki nagrad za izjemne novinarske dosežke je tudi Erik Valenčič. Foto: Stane Sršen

LJUBLJANA > S stanovskimi nagradami Čuvaj/Watchdog, ki jih bodo izročili nocoj v ljubljanskem lutkovnem gledališču, je DNS tudi letos izkazalo priznanje projektom in kolegom, ki so v letu 2015 s svojim delom izstopili iz povprečja in pokazali, da v Sloveniji kljub nezavidljivim razmeram kakovostno novinarstvo še ni izumrlo.

"Bila je izjemno prodorna, natančna, poštena, zavezana dejstvom in resnici, profesionalna, pri zavzemanju za novinarske standarde vselej zahtevna. Do sebe in do drugih," je o Šipkovi zapisala porota DNS. Njen pečat, zlasti na področju televizijskega novinarstva, je po mnenju porote neizbrisen.

Ekipo oddaje Frekvenca X, Klipšteterja ter Petkovo in Valenčiča je porota nagradila za izjemne novinarske dosežke. Nagradi za izjemen dosežek v novinarski fotografiji je podelila Jaki Gasarju z Dnevnika za posamično fotografijo in Maticu Zormanu za fotografsko reportažo.

Debitantski nagradi za dosežke mladih novinarjev, ki so v poklicu manj kot pet let, sta letos prejela novinarka Večera Jana Juvan in novinar Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Viki Twrdy. Pohvala porote za izjemen novinarski dosežek je pripadla novinarju RTVS Slavku Jeriču.

STA


Najbolj brano