Državni vrh se je poklonil žrtvam vojnih spopadov 20. stoletja

Predsednik republike Borut Pahor, predsednik DZ Milan Brglez, predsednik vlade Miro Cerar in predsednik DS Mitja Bervar ter načelnik generalštaba Slovenske vojske Andrej Osterman in namestnica generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar so na dan spomina na mrtve na ljubljanskih Žalah položili vence padlim v vojnih spopadih 20. stoletja.

Najvišji predstavniki države so najprej položili vence pri 
spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 91. Foto: Nebojša Tejić/Sta
Najvišji predstavniki države so najprej položili vence pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 91. Foto: Nebojša Tejić/Sta

LJUBLJANA > Najvišji predstavniki države so najprej položili vence pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 91, nato pri spomeniku padlim in umrlim v boju proti okupatorjem Slovenije 1941-1945. Nato so se odpravili k Lipi sprave, nazadnje pa venec položili še h kostnici žrtvam prve svetovne vojne. Delegacijo je pri polaganju vencev spremljala garda Slovenske vojske.

Predsednik republike je danes položil venec še k spomeniku žrtvam vojnega nasilja na sv. Urhu pri Ljubljani, že dopoldne pa je položil venec k spomeniku v Spominskem parku na Teharjah pri Celju.

Številne žalne slovesnosti in polaganja vencev na današnji dan spomina na mrtve so bile povsod po državi. V okolici večjih pokopališč je zaradi množičnega obiska veljal poseben prometni in parkirni režim.


Najbolj brano