Dragonja o Telekomu: Preveč odprtih težkih pravnih vprašanj

Odločitev SDH, naj o prodaji Telekoma Slovenije dokončno presodi vlada kot skupščina, je po mnenju državnega sekretarja na finančnem ministrstvu Metoda Dragonje sprejeta ne toliko zaradi vsebinskih vidikov, temveč zaradi še odprtih in zelo zahtevnih pravnih vprašanjih v zvezi s tem poslom. “Gremo naprej, da se odločitev sprejme,” je dejal.

Metod Dragonja Foto: STA
Metod Dragonja Foto: STA

LJUBLJANA > Metod Dragonja je ob robu mednarodne konference o gospodarskih izzivih Slovenije danes v Ljubljani pojasnil, da so nadzorniki SDH za svoje odločitve tudi odškodninsko odgovorni. Ker bi v primeru “neke hipotetične situacije lahko prišlo do tega, da bi država del kupnine morala vrniti, so dokončno odločitev o tem prenesli na državo kot na skupščino te družbe”.

SDH odločitev o prodaji v danih razmerah in pod danimi pogoji podpira. A so odprta vprašanja delitve tveganj, čeprav je variabilni del cene nastavljen tako, da se bo kupnina dodajala odvisno od poteka oziroma rezultata odprtih tožb, ki jih Telekom ima, in glede primernosti Cinvena za lastnika te družbe. “Zato neke skrajne situacije nadzorniki SDH niso mogli pokriti in so to odločitev prepustili skupščini,” je dodal.

STA


Najbolj brano