Do petka obilen dež

V prihodnjih dneh bo po podatkih agencije za okolje večji del države zajelo obilnejše deževje. Daljše deževno obdobje bo trajalo do petka, ob tem bodo predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji vodotoki močno narasli. Za ta območja je zato razglašena oranžna stopnja ogroženosti.

Fotografija je simbolična. Foto: Maja Pertič Gombač
Fotografija je simbolična. Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA > Nad širšim območjem Slovenije bodo do petka po podatkih Arsa izdatnejše padavine, vmes bodo tudi dolgotrajnejši nalivi, ponekod nevihte. Ob tem bodo predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji vodotoki močno narasli.

Danes zvečer in v sredo dopoldan bo gladina morja ob slovenski obali zaradi visokega plimovanja in južnega vetra povišana. Ob tem lahko morje poplavi nižje predele obale.

V sredo lahko pričakujemo močnejše naraščanje rek in manjših vodotokov v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Na teh območjih lahko pride do razlivanj na območjih pogostih poplav.

V četrtek in petek se bo nadaljevalo naraščanje rek v večjem delu države. Posamezne reke, zlasti v južni polovici države, lahko poplavijo tudi v širšem obsegu.

Trenutni izračuni v naslednjih treh dneh predvidevajo, da bo v zahodni in južni Sloveniji padlo prek 150 litrov dežja na kvadratni meter, lokalno več kot 200 litrov.

STA


Najbolj brano