Do 2018 RTVS namerava zaposliti vse stalne honorarne sodelavce

Vodstvo RTVS prihaja na današnjo sejo programskega sveta zavoda po soglasje za začetek postopkov za redno zaposlitev stalnih honorarnih sodelavcev v drugem trimesečju letošnjega leta. Prej je s potrditvijo programsko-produkcijskega načrta vodstvo dobilo soglasje za celotno leto, po novem pa potrebuje soglasje za vsako trimesečje posebej.

Po napovedih generalnega direktorja zavoda Marka Fillija 
nameravajo do leta 2018 zaposliti vse stalne honorarne 
sodelavce, ki izpolnjujejo formalne pogoje za redno zaposlitev. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Po napovedih generalnega direktorja zavoda Marka Fillija nameravajo do leta 2018 zaposliti vse stalne honorarne sodelavce, ki izpolnjujejo formalne pogoje za redno zaposlitev. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Prav reševanju statusa honorarnih sodelavcev vodstvo Radiotelevizije Slovenija (RTVS) v zadnjem času, tudi zaradi sindikalnega pritiska, namenja posebej veliko energije. Po napovedih generalnega direktorja zavoda Marka Fillija nameravajo do leta 2018 zaposliti vse stalne honorarne sodelavce, ki izpolnjujejo formalne pogoje za redno zaposlitev.

Filli je aprila v DZ - najprej na odboru za kulturo in nato še na komisiji za nadzor javnih financ - pojasnil, da bodo letos rešili najbolj kritične primere honorarnih sodelavcev, ki že več kot desetletje sodelujejo z RTVS. V prihodnjih štirih letih bodo zaposlili vsaj 212 stalnih sodelavcev z izpolnjenimi pogoji.

Hkrati bodo zaostrili nadzor nad najemanjem novih honorarnih sodelavcev. Filli je poudaril, da bi bilo mogoče problematiko naenkrat rešiti le z obsežnim odpuščanjem honorarnih sodelavcev, kar pa ni namen vodstva RTVS, pač pa je namen postopna zaposlitev stalnih sodelavcev z izpolnjenimi pogoji.

Pri tem je predsednik nadzornega sveta zavoda Domen Trobec poslance opozoril, da se RTVS zaradi načina in potreb dela vendarle ne bo mogel povsem odreči občasnim sodelavcem. Filli je še spomnil, da mora vodstvo reševati posledice dolgoletne zgodovine zaposlovanja honorarnih sodelavcev v nacionalni RTV hiši.

Kot običajno bo tudi del današnje seje programskega sveta RTVS namenjen vprašanjem in pobudam svetnikov.

STA


Najbolj brano