Dizelski in 95-oktanski bencin od jutri cenejša

Ceni reguliranih pogonskih goriv, dizelskega goriva in neosvinčenega 95-oktanskega bencina, se bosta opolnoči znižali. Neosvinčeni 95-oktanski bencin se bo pocenil za 1,7 centa na 1,228 evra, dizelsko gorivo pa za 1,6 centa na 1,133 evra za liter, so sporočili iz OMV Slovenija.

Ceni reguliranih pogonskih goriv, dizelskega goriva in neosvinčenega 95-oktanskega bencina, se bosta opolnoči 
znižali. Foto: Leo Caharija
Ceni reguliranih pogonskih goriv, dizelskega goriva in neosvinčenega 95-oktanskega bencina, se bosta opolnoči znižali. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva se določata v skladu z vladno uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Ceni 100-oktanskega bencina in kurilnega olja se medtem prosto oblikujeta na trgu.

Vlada bo o nadaljnji urejenosti cen reguliranih pogonskih goriv, torej 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, odločala danes ali v torek. Obstoječa uredba namreč velja samo še v torek, vlada pa se mora odločiti, ali bo to uredbo podaljšala ali sprejela novo, ki predvideva sprostitev cen ob avtocestah in hitrih cestah.

STA


Najbolj brano